22. 5. 2024   |   svátek má Emil
 

Vajíčková pomazánka

Název Množství a jednotka
vejce 3 ks
eidam 200 g
bílý jogurt 2 lžíce
majonéza 2 lžíce
sůl
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s nastrouhaným eidamem, 2 lžícemi bílého jogurtu a majonézou podle chuti. Dochutíme solí a pepřem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Thajské červené karí (Thai red curry)

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme kuřecí maso dozlatova.... zobrazit recept

RECEPTY

Kmínová polévka s vejcem

Postup: Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce.... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Tatarský biftek (tatarák)

Postup: Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový guláš starého rančera

Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíčky a orestujeme na hlubší pánvi... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...