1. 5. 2024   |   svátek má Svátek práce
 

Výživová poradna › Okurky podle babičky Aničky

Název Množství a jednotka
okurky nakládačky 5 kg
hořčíčné semínko 15 lžiček
pepř celý 60 kuliček
nové koření 60 kuliček
mrkev čerstvá 3 kusy
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme a dáme na utěrku osušit.
Do každé sklenice /7 dl/ dáme 1 čajovou lžičku hořčičného semínka, 4 kuličky celého pepře, 4 kuličky nového koření, pár koleček očištěné mrkve, cibule a snítku kopru.
Uvaříme si nálev. Dáme vařit 2 litry vody, do které přidáme 8 polévkových lžic krystalového cukru, 4 polévkové lžíce soli a 10 tabletek cukerínu.
Do sklenic naskládáme okurky a zalijeme horkým nálevem. Rychle zavíčkujeme. Okurky již nesterilizujeme.



 


RECEPTY

Sirup ze smrkových výhonků

Postup: Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak s pudinkem

Postup: Dáme vařit 1/2 litru vody a ve 1/4 litru rozmícháme vanilkové pudinky. Až voda... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské červené karí (Thai red curry)

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme kuřecí maso dozlatova.... zobrazit recept

RECEPTY

Avokádová majonéza

Postup: Zralé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do vyšší... zobrazit recept

RECEPTY

Smetanové brambory

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...