2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Sirup ze smrkových výhonků

Název Množství a jednotka
smrkové výhonky 1 kg
cukr krupice

Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5 cm.
Propláchneme je studenou vodou.
Do sklenic vrstvíme výhonky, cukr, výhonky, cukr opakujeme až do zaplnění sklenic. Sklenici uzavřeme a dáme na slunné místo. Necháme je 2 - 3 týdny vyluhovat. Po té šťávu slijeme do skleniček.
Užívá se 1 lžíce ráno. /Proti kašli, zmírňuje revma, bolesti končetin, průdušky/


Další fotografie
 


RECEPTY

Fazolová polévka se sušenými švestkami

Postup: Fazole večer namočíme a druhý den uvaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky... zobrazit recept

RECEPTY

Dort "medvídek"

Postup: Žloutky ušleháme - můžeme vařečkou nebo ve šlehači, postupně za stálého šlehání... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí ragů s mrkví a hráškem

Postup: Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Dhal - Indická čočka

Postup: Červenou čočku zalijeme studenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Rajčata... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...