27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Pečená rajčátka s čerstvou bazalkou

Název Množství a jednotka
rajčata 1000 gramů
česnek 8 stroužků
čerstvá bazalka a tymián 2 větvičky
cukr
olivový olej
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: italská
Příprava: 25 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup
Cherry rajčátka omyjeme, nakrájíme na poloviny a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme olivovým olejem, rozetřeným česnekem, popepříme čerstvě umletým pepřem, posypeme čerstvou nadrobno nakrájenou bazalkou, lehce pocukrujeme a osolíme. Dáme péct do trouby asi 20 minut. Po té přendáme rajčátka do čistě vymytých skleniček a sterilujeme 15 minut.


 


RECEPTY

Jablečný štrůdl z tvarohového těsta

Postup: Z mouky, změklého másla, kostky tvarohu a špetky soli dobře zpracujeme vláčné... zobrazit recept

RECEPTY

Dušené telecí maso (Veal stew) v kedlubnách

Postup: Telecí maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej s máslem a... zobrazit recept

RECEPTY

Biftek se šunkou a vejcem

Postup: Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme... zobrazit recept

RECEPTY

Hrníčkové knedlíky

Postup: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je hodinku až dvě proschnout.... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové rohlíčky

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Na vál nasypeme hladkou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...