4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Pečená rajčátka s čerstvou bazalkou

Název Množství a jednotka
rajčata 1000 gramů
česnek 8 stroužků
čerstvá bazalka a tymián 2 větvičky
cukr
olivový olej
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: italská
Příprava: 25 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup
Cherry rajčátka omyjeme, nakrájíme na poloviny a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme olivovým olejem, rozetřeným česnekem, popepříme čerstvě umletým pepřem, posypeme čerstvou nadrobno nakrájenou bazalkou, lehce pocukrujeme a osolíme. Dáme péct do trouby asi 20 minut. Po té přendáme rajčátka do čistě vymytých skleniček a sterilujeme 15 minut.


 


RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

RECEPTY

Hemenex (Ham and eggs)

Postup: Na rozehřáté máslo vklepneme 2-3 vajíčka, jen lehce promíchneme, aby se bílky... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicová bábovka

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě (1 lžička soli na 1 l... zobrazit recept

RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...