2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Lívanečky z ovesných vloček

Název Množství a jednotka
ovesné vločky 100 gramů
mléko 200 ml
česnek
vejce 3 kusy
majoránka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Ovesné vločky na čtvrt hodiny zalijeme mlékem, v kterém jsme rozšlehali žloutky a sůl. Pak do směsi přimícháme rozetřený česnek a majoránku. Z bílků ušleháme sníh a lehce jej do směsi vpracujeme. Z této směsi pečeme na lívanečníku malé lívanečky. Jsou vlastně obdobou bramboráku.


 


RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Marocké krůtí biftečky s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme. Mleté krůtí maso smícháme s rozmixovanými... zobrazit recept

RECEPTY

Tuřínová polévka

Postup: Tuříny oloupeme (stejně jako kedlubny) a nakrájíme na kostky nebo nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Moravské koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Marocké krůtí biftečky s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme. Mleté krůtí maso smícháme s rozmixovanými... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...