4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Výživová poradna › Lívanečky z ovesných vloček

Název Množství a jednotka
ovesné vločky 100 gramů
mléko 200 ml
česnek
vejce 3 kusy
majoránka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Ovesné vločky na čtvrt hodiny zalijeme mlékem, v kterém jsme rozšlehali žloutky a sůl. Pak do směsi přimícháme rozetřený česnek a majoránku. Z bílků ušleháme sníh a lehce jej do směsi vpracujeme. Z této směsi pečeme na lívanečníku malé lívanečky. Jsou vlastně obdobou bramboráku.


 


RECEPTY
RECEPTY

Zapečená indická okurka (lagenárie dlouhá, kalabasa)

Postup: Indickou okurku - cca 400g - oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 - 5mm.... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Kaštanové řezy

Postup: Cukr, máslo a žloutky utřeme, postupně přidáváme kaštanovou mouku a mléko,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...