Úplně jednoduchá falešná svíčková, u nás velmi oblíbená :-).
Postup
Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali (dávám na 4 velké stehna velkou sklenici), 1/2l studené vody, přidáme zarovnanou lžičku soli a půl lžičky podravky, papiňák uzavřeme a vaříme doměkka. Měkké kuře vyjmeme, zeleninový základ rozmixujeme ponorným mixérem, vrátíme zpět na sporák a doděláme omáčku. Hladkou mouku rozkvedláme v mléce a vlijeme do omáčky, přidáme zakysanou smetanu rozmíchanou v mléce (aby se neutvořily hrudky), povaříme a podle chuti dosolíme. Pokud je omáčka moc ostrá nebo kyselá, přidáme půlku šlehačky nebo sladké smetany. Maso z kuřete obereme, vrátíme zpátky do omáčky a necháme prohřát. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka: Kdo nemá rád moc výraznou a kyselejší chuť, tak dejte jen malou sklenici Halali.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek