Úplně jednoduchá falešná svíčková, u nás velmi oblíbená :-).
Postup
Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali (dávám na 4 velké stehna velkou sklenici), 1/2l studené vody, přidáme zarovnanou lžičku soli a půl lžičky podravky, papiňák uzavřeme a vaříme doměkka. Měkké kuře vyjmeme, zeleninový základ rozmixujeme ponorným mixérem, vrátíme zpět na sporák a doděláme omáčku. Hladkou mouku rozkvedláme v mléce a vlijeme do omáčky, přidáme zakysanou smetanu rozmíchanou v mléce (aby se neutvořily hrudky), povaříme a podle chuti dosolíme. Pokud je omáčka moc ostrá nebo kyselá, přidáme půlku šlehačky nebo sladké smetany. Maso z kuřete obereme, vrátíme zpátky do omáčky a necháme prohřát. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka: Kdo nemá rád moc výraznou a kyselejší chuť, tak dejte jen malou sklenici Halali.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek