3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Vepřové na česneku, paprikách a morkové kosti

Název Množství a jednotka
vepřová plec 1/2 kg
morková kost 1 ks
slovenská paprika 2 ks
velká cibule 2 ks
česnek 5 stroužků
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Baruš



Postup

Nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, papriky (nejlépe bílé slovenské) na proužky, česnek na plátky a vše dáme osmahnout. Doporučuji domácí sádlo, 2-3 lžíce. Mezitím si dáme ovařit morkovou kost, až změkne uprostřed. Cca 10 min. Během restování si nakrájíme vepřové plecko (1/2 kg) na nepříliš velké kostky a přihodíme do kastrolu ke směsi. Ovařenou morkovou kost vydlabeme a přidáme do hrnce (papiňák). Zalijeme morkovým vývarem. Necháme cca 20-25min. povařit. Poté zahustíme připravenou moukou s vodou. Osolíme, dle chuti můžeme připepřit. Podáváme s rýží, těstovinou či houskovým knedlíkem.





 


RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahelník s ovocem

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová pěna

Postup: Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatová polévka Arrabbiata s brokolicí

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Po chvilce... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Kraví hora

Hotel Kraví hora má stylovou NEKUŘÁCKOU RESTAURACI s dětským koutkem, která...