3. 7. 2025   |   svátek má Radomír
 

Lososová pěna

Název Množství a jednotka
uzená treska ala losos - drť 1 sklenička
majonéza 150 g

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření:
Mamut :-)


Pěna a´la losos, příprava trvá dvě minuty.



Postup
Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak ochucovat.
Z tohoto množství je pěny na cca 8 krajíčků chleba nebo rohlíků.

Poznámka:
Majonézy Helmans nebo z Lidlu jsou dost výrazně ochucené a trochu přebíjí chuť tresky, pro tuto pěnu je lepší méně ochucená majonéza, např. Polička.
Můžeme také přidat dvě lžíce 10% smetanového bílého jogurtu, pomazánka je pak trochu řidší.


 


RECEPTY

Čočková polévka s uzenáčem

Postup: Čočku zalijeme zeleninovým nebo hovězím vývarem, přidáme celé cibule, bobkový... zobrazit recept

RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

RECEPTY

Chlebová polévka (Žebrácká)

Postup: Starší chléb pokrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a dáme vařit se solí a... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolová polévka s houbami

Postup: Fazole a houby den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka. Osolíme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA