4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Zapomenuté heslo › Lososová pěna

Název Množství a jednotka
uzená treska ala losos - drť 1 sklenička
majonéza 150 g

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření:
Mamut :-)


Pěna a´la losos, příprava trvá dvě minuty.



Postup
Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak ochucovat.
Z tohoto množství je pěny na cca 8 krajíčků chleba nebo rohlíků.

Poznámka:
Majonézy Helmans nebo z Lidlu jsou dost výrazně ochucené a trochu přebíjí chuť tresky, pro tuto pěnu je lepší méně ochucená majonéza, např. Polička.
Můžeme také přidat dvě lžíce 10% smetanového bílého jogurtu, pomazánka je pak trochu řidší.


 


RECEPTY

Domácí pochoutkový salát

Postup: Salám nastrouháme nahrubo, malou cibuli nebo jen čtvrt větší, a sterilované... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...