24. 9. 2021   |   svátek má Jaromír
 

Čevabčiči

Název Množství a jednotka
vepřové maso mleté 600 g
sůl 1 1/2 lžičky
pepř
minerální voda 100 ml
olej na smažení
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: bulharská
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Mleté vepřové maso (nebo míchané vepřové s hovězím, obvykle se míchá 2/3 vepřového a 1/3 hovězího) promícháme se solí, pepřem a sklenkou perlivé minerálky. Dobře prohněteme a necháme chvíli uležet. Navlhčenýma rukama tvarujeme šištičky, které opékáme ze všech stran na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s brambory, obložené nakrájenou cibulí a hořčicí.


 


RECEPTY

Papoušková buchta

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, postupně přidáme ostatní přísady... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí maso v mrkvi

Postup: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicové těstoviny

Postup: Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje podle návodu na sáčku.... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlík s vajíčkem

Postup: Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA