Vepřová líčka očistíme, osušíme, (můžou být i telecí líčka, hovězí, nebo taky vepřová kýta) nakrájíme na větší kousky. Zprudka orestujeme na sádle na jemně pokrájené cibulce dozlatova, podlijeme silným vývarem a černým pivem, osolíme, opepříme, okořeníme vrchovatou lžící majoránky (pokud použijeme čerstvou, dáme hrst) a dusíme v troubě na 150° doměkka. Přidáme záklechtku z mouky a trochy vody, prolisovaný česnek a povaříme ještě pět minut. Podáváme se šťouchanými petrželkovými brambory.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek