25. 10. 2020   |   svátek má Beáta
 

Jablečná bábovka s kokosem

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 350 g
jablka 2 ks
moučkový cukr 230 g
vejce 2 ks
olej 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Vejce s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Postupně přidáváme a zašleháváme olej, kefír, po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokos a nakonec vařečkou vmícháme oloupaná a na hrubém struhadle nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do pečlivě vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a při teplotě 180°- 185° pečeme asi 45 minut. Upečenou bábovku necháme chvilku odpočinout ve formě (5-10 minut), pak ji opatrně vyklopíme a pocukrujeme.


 


RECEPTY

Čokoládová zmrzlina

Postup: V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření, 4 lžíce medu a 2 lžíce hořkého... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená indická okurka (lagenárie dlouhá, kalabasa)

Postup: Indickou okurku - cca 400g - oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 - 5mm.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na houbách

Postup: Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky. V kastrůlku na lžíci oleje necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí prsa v bylinkové krustě

Postup: Krůtí prso vcelku prošpikujeme slaninou (ostrým tenkým nožem uděláme hlubší... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...