26. 2. 2020   |   svátek má Dorota
 

Jablečná bábovka s kokosem

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 350 g
jablka 2 ks
moučkový cukr 230 g
vejce 2 ks
olej 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Vejce s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Postupně přidáváme a zašleháváme olej, kefír, po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokos a nakonec vařečkou vmícháme oloupaná a na hrubém struhadle nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do pečlivě vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a při teplotě 180°- 185° pečeme asi 45 minut. Upečenou bábovku necháme chvilku odpočinout ve formě (5-10 minut), pak ji opatrně vyklopíme a pocukrujeme.


 


RECEPTY

Falešný tatarák 2

Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňový dezert

Postup: Máslové sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s rozpuštěným máslem a... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí vepřová kýta v hlívové peřince

Postup: Vepřovou kýtu (může být i pěkná krkovička) naklepu, naříznu na okrajích, aby se... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...