6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Kuřecí rolka s petrželkovou vaječinou

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa bez kůže 600 g
plnotučná hořčice
vejce 2 ks
dětská krupice
sojová omáčka
Zobrazit všechny ingredience

hlavní jídlo k obědu
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
V kuřecích prsou prořízneme kapsu, tu zvenčí i uvnitř osolíme a opeříme. Uvnitř pak potřeme ještě sojovou a worchestrovou omáčkou a plnotučnou hořčící.
Takto okořeněnou kapsu plníme předem připravenou řidší vaječinou (vajíčka umícháme spolu s vrchovatou lžičkou dětské krupičky, smažíme jen do polotuha, vmícháme nasekanou zelenou petrželku, kterou vůbec nemusíme šetřit).
Kapsu uzavřeme jehlami, párátky nebo si pomůžeme provázkem (upevňovací "náčiní" před podáváním samozřejmě odstraníme)
Takto připravené kapsy zprudka opečeme na oleji s přídavkem kousku másla do červena. Zaprášíme moukou, orestujeme a za občasného podlévání a přelévání šťávou dusíme do měkka.
Poté kapsy vyjmeme, pokrájíme (aby byla vidět náplň - stačí napůl, já zvolila plátky). Příloha - vařené brambory.

Prsou kolik kdo sní - nám stačí jedna kapsička pro dva - záleží kdo je jaký jedlík.


Další fotografie
 


RECEPTY

Višňový koláč

Postup: Těsto:Cukr utřeme se třemi žloutky (jeden žloutek si odložíme stranou do... zobrazit recept

RECEPTY

Ischelské dortíčky

Postup: Hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kakao dáme na vál. Přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí vepřová kýta v hlívové peřince

Postup: Vepřovou kýtu (může být i pěkná krkovička) naklepu, naříznu na okrajích, aby se... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

"Pizza" rohlíčky

Postup: V misce si rozmícháme kečup a oloupaný prolisovaný česnek.Rohlíky překrojíme na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...