2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Knedlíčky do polévky

Název Množství a jednotka
strouhanka 200 g
vejce 1 ks
muškátový oříšek špetka
sůl
máslo 1 lžíce

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou muškátového oříšku, přidáme lžíci rozpuštěného a vychladlého másla a zahustíme strouhankou. Necháme 10 minut odpočinout, aby strouhanka vsákla, pak buď přidáme strouhanku, nebo zředíme troškou vývaru do takové konzistence, aby nám šly tvarovat knedlíčky. Navlhčenýma rukama tvoříme malé kulaté knedlíčky, které zaváříme do vroucí polévky, jakmile vyplavou, povaříme asi 2 minuty a můžeme polévku podávat.

Tip:
Knedlíčky můžeme oživit přidáním usekané petrželky.


 


RECEPTY

Rizoto s rajčaty

Postup: Rýži uvaříme doměkka - na jeden díl rýže dáme dva díly vody a vaříme na mírném... zobrazit recept

RECEPTY

Sádlové koláčky (Mouřeníny)

Postup: Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňovo-meruňkový koláč

Postup: Křehké těsto:Na vále smícháme mouku, 140g moučkového cukru, citronovou kůru a... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na grilu s pečenými brambůrky

Postup: Nejdříve si dáme do trouby brambory. Brambory dobře omyjeme, osušíme a... zobrazit recept

RECEPTY

Holandské řízky

Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...