14. 12. 2019   |   svátek má Lýdie
 

Mexické špízy v anglickém kabátku

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 600 g
anglická slanina 100 g
mexické koření
cibule 1 ks
rajče 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: mexická
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky o velikosti cca 5x5 cm. Kousky masa mírně osolíme a okořeníme mexickým (případně grilovacím) kořením. Každý kousek masa pak zabalíme do tenkého plátku anglické slaniny a napíchneme na špejli tak, aby slanina na mase držela - jedna špejle = 1 porce. Špízy upečeme v troubě na plechu vymazaném olejem, nebo ugrilujeme. Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme sterilovanou papriku, rajčata, cuketu (případně i lilek, salátovou okurku apod), osolíme, okořeníme mexickým kořením a dusíme doměkka. Špízy podáváme s opečenými brambory, teplou mexickou zeleninovou omáčkou a zeleninovou oblohou.


 


RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Datlové kuličky

Postup: Datle zbavíme pecek, mandle spaříme a oloupeme. Ořechy a loupané mandle dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Žampionový krém

Postup: Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (klidně na větší kousky, polévka se... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...