Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme 2 utřené stroužky česneku, vsypeme rýži (Arborio, Carnaroli), promícháme a zastříkneme bílým vínem, necháme odpařit, znovu po částech zastříkneme, necháme odpařit a přidáme vývar. Rýži osolíme, okořeníme tymiánem, přidáme na malé kostičky nakrájenou dýni (hokkaido nemusíme loupat, máslovou dýni oloupeme škrabkou, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky) a vaříme doměkka. Pokud je potřeba, přiléváme po troškách vývar. Těsně před dohotovením přidáme mražený hrášek a necháme společně dovařit ještě asi tři minuty, než hrášek změkne. Do hotového rizota ihned vmícháme lžíci studeného másla, jemně nakrájeného uzeného lososa a dvě lžíce strouhaného parmezánu.