29. 9. 2020   |   svátek má Michal
 

Krůtí stehno v kedlubnách na kari

Název Množství a jednotka
horní krůtí stehno 1-2 ks
česnek 5 stroužků
kedlubny 2 ks
mléko 250 ml
drůbeží vývar 250+250 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Krůtí stehno omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, ze všech stran osolíme, posypeme trochou drceného kmínu a potřeme prolisovaným česnekem. Podlijeme hrnkem vývaru, přiklopíme a pečeme doměkka asi 1,5 až dvě hodiny.

Kedlubny očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v 1/4l vývaru. Připravíme si jíšku z másla a kukuřičné (nebo hladké) mouky, zalijeme mlékem, přidáme uvařené kedlubny, lžičku plnotučné hořčice, půl lžičky kari a podle chuti dosolíme. Povaříme asi deset minut.
Krůtí stehno rozdělíme na porce, dáme na talíře a přelijeme kedlubny na kari. Podáváme s uvařenými brambory.


 


RECEPTY

Šopský salát exclusive

Postup: Zeleninu nakrájíme nadrobno, balkánský sýr na kostičky (trošku odeberu a... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí nudličky Stroganov

Postup: Začneme omáčkou - na másle a najemno pokrájené cibulce orestujeme oloupané, na... zobrazit recept

RECEPTY

Trojhránky z Margotky

Postup: Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu Margot. K ní přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová pomazánka s jablky a česnekem

Postup: suroviny1 vaničkový tvaroh2 až 3 jablka - raději nakyslejší1 ks tavený sýr2... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...