10. 7. 2025   |   svátek má Libuše/Amálie
 

Čokoládová zmrzlina

Název Množství a jednotka
smetana ke šlehání 2 ks
čokoláda na vaření 100 g
hořké kakao 2 lžíce
med 4 lžíce

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření, 4 lžíce medu a 2 lžíce hořkého kakaa. Smetanu ke šlehání ušleháme, opatrně do ní vlijeme rozpuštěnou čokoládu s medem, promícháme, vlijeme do formy, ve které budeme mrazit, a dáme do mrazáku. Každých dvacet minut směs promícháme lžící - seškrábneme už zmražený povrch a promícháme se zbytkem obsahu, mícháme dokud to lze, mražení trvá cca pět až šest hodin. Pokud bychom chtěli mít nanuky ve formičkách, dáváme je do formiček až cca po dvou hodinách mražení (a míchání - občasné zamíchání nám zajistí, že nanuky nebudou tvrdé).


 


RECEPTY

Pečená máslová dýně (nebo Hokkaido)

Postup: Dýni rozpůlíme ostrým nožem a lžící vydlabeme semínka. Máslovou dýni je lepší... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře pečené na kyselém zelí

Postup: Na dno pekáčku rozložíme vymačkané kyselé zelí. V 1 dl studené vody rozmícháme... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená brokolice s uzeným masem a sýrem

Postup: Pekáček nebo ohnivzdornou misku vymažeme máslem a pečlivě vysypeme strouhankou.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...