4. 7. 2025   |   svátek má Prokop
 

Maminčin jablkový závin 2

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 gramů
prášek do perníku 1 ks
máslo 120 gramů
cukr mletý 150 gramů
vejce 2 + 1 kusy
Zobrazit všechny ingredience

náplň

Název Množství a jednotka
piškoty asi 50 gramů
jablka 8 ks
vanilkový cukr 1 ks
mleté vlašské ořechy
skořice
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. Přidáme změklé máslo cukr, vejce a mléko. Podle potřeby můžeme přidat více. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část vyválíme na placku, kterou posypeme drcenými piškoty, strouhanými jablky, vanilkovým cukrem a skořicí , nebo skořicovým cukrem. a strouhanými ořechy. Zavineme, kraje zahneme dolů a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Záviny potřeme vejcem. Pečeme v troubě asi 45 minut.


 


RECEPTY

Rozpíčky paní hajné

Postup: Rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Nasekáme vlašské ořechy.Připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí nudličky s hráškem a těstovinami

Postup: V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený pangasius na rozmarýnu

Postup: Zmraženou rybu (pangasius, treska, losos) rozmrazíme. Osolíme, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Zavináče

Postup: Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...