3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Maminčin jablkový závin 2

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 gramů
prášek do perníku 1 ks
máslo 120 gramů
cukr mletý 150 gramů
vejce 2 + 1 kusy
Zobrazit všechny ingredience

náplň

Název Množství a jednotka
piškoty asi 50 gramů
jablka 8 ks
vanilkový cukr 1 ks
mleté vlašské ořechy
skořice
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. Přidáme změklé máslo cukr, vejce a mléko. Podle potřeby můžeme přidat více. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část vyválíme na placku, kterou posypeme drcenými piškoty, strouhanými jablky, vanilkovým cukrem a skořicí , nebo skořicovým cukrem. a strouhanými ořechy. Zavineme, kraje zahneme dolů a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Záviny potřeme vejcem. Pečeme v troubě asi 45 minut.


 


RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

RECEPTY

Šči (zelná polévka)

Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč

Postup: Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva,... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na způsob ratatouille

Postup: Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Lilek a cuketu omyjeme a neoloupané... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedinský guláš

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...