3. 12. 2020   |   svátek má Svatoslav
 

Čočka na způsob ratatouille

Název Množství a jednotka
čočka 200 g
lilek 1/2 ks
menší cuketa 1 ks
mrkev 1 ks
malá cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Lilek a cuketu omyjeme a neoloupané nakrájíme na kostky. Rajčata nařízeneme do kříže (jen slupku), ponoříme na půl minutky až minutu do vroucí vody a oloupeme. Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený lilek a cuketu, nahrubo nastrouhanou mrkev a společně osmahneme. Přidáme nasekaný česnek, osolíme, okořeníme provensálským kořením, promícháme a přidáme nakrájená oloupaná rajčata. Necháme chvíli podusit, až zelenina změkne, pak přidáme scezenou čočku, prohřejeme a podáváme s pečivem. Kdo má rád ostřejší jídla, feferonkovou pastou nic nezkazí :-).

Tip:
Místo klasické čočky můžeme použít čočku červenou, příprava bude rychlejší. Do zeleniny můžeme dát i papriku, tu orestujeme a necháme mírně změknout jako první, protože potřebuje delší dobu zpracování.


 


RECEPTY

Šuhajky (šuhajdy)

Postup: Ivu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao a promícháme. Rozložíme si... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí nudličky s hráškem a těstovinami

Postup: V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

RECEPTY

Srnčí guláš

Postup: Srnčí maso (jelení, kančí) odblaníme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí paštika z bůčku

Postup: Vepřový bůček uvaříme do měkka s kořením.Vepřová játra nakrájíme na kousky a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...