23. 7. 2021   |   svátek má Libor
 

Čočka na způsob ratatouille

Název Množství a jednotka
čočka 200 g
lilek 1/2 ks
menší cuketa 1 ks
mrkev 1 ks
malá cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Lilek a cuketu omyjeme a neoloupané nakrájíme na kostky. Rajčata nařízeneme do kříže (jen slupku), ponoříme na půl minutky až minutu do vroucí vody a oloupeme. Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený lilek a cuketu, nahrubo nastrouhanou mrkev a společně osmahneme. Přidáme nasekaný česnek, osolíme, okořeníme provensálským kořením, promícháme a přidáme nakrájená oloupaná rajčata. Necháme chvíli podusit, až zelenina změkne, pak přidáme scezenou čočku, prohřejeme a podáváme s pečivem. Kdo má rád ostřejší jídla, feferonkovou pastou nic nezkazí :-).

Tip:
Místo klasické čočky můžeme použít čočku červenou, příprava bude rychlejší. Do zeleniny můžeme dát i papriku, tu orestujeme a necháme mírně změknout jako první, protože potřebuje delší dobu zpracování.


 


RECEPTY

Pappardelle s telecím masem a medvědím česnekem

Postup: Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky.... zobrazit recept

RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Drůbeží játra na houbách

Postup: Drůbeží játra - kuřecí nebo krůtí - omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Čevabčiči

Postup: Mleté vepřové maso (nebo míchané vepřové s hovězím, obvykle se míchá 2/3... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...