9. 12. 2022   |   svátek má Vratislav
 

Kyselé rybičky

Název Množství a jednotka
ryby 1000 g
sůl

Nálev

Název Množství a jednotka
studená voda 1 litr
ocet 3 dl
balzamikový ocet 1 dl
cukr 4 lžíce
tymián 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Nejdříve si připravíme nálev. Svaříme vodu s cukrem, soli a kořením /tymián, bazalka, rybí koření, hořčičné semínko, nové koření, bobkový list/. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupanou na proužky nakrájenou cibuli. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Necháme vychladit.
Nachystáme si rybičky.Plotice, cejnky apod. Umyjeme je, osušíme a osolíme . Necháme hodinu odležet. Pak je lehce otřeme a naskládáme do vhodné láhve, nebo do kameninového hrnce. Zalijeme studeným nálevem a na povrch nalijeme olej.


 


RECEPTY

Brokolicový krém

Postup: Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkovo rybízový koláč

Postup: V míse si utřeme vejce s olejem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku s... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se zelím

Postup: Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlokvašky -okurky

Postup: Okurky nakladačky, mohbou být i přerostlé, důkladně omyjeme, nejlépe odrhneme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...