Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Zeleninu povaříme v nálevu asi 5 minut. Nálev necháme vychladit. Plotice nebo cejnky omyjeme, osušíme a sfiletujeme. Filety ryb posypeme soli z obou stran. Každý plátek opepříme a dáme na něj na proužky nakrájenou sterilovanou okurku, kousek cibule a trochu kyselého zelí. Stočíme do roládek, spíchneme párátky, dáme do vhodné misky a zalijeme studeným nálevem. V nálevu je necháme alespoň 3 dny.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...