3. 12. 2021   |   svátek má Svatoslav
 

Zavináče

Název Množství a jednotka
ryby 6 ks
nakládané okurky 4 ks
cibule 2 ks
kyselé zelí 6 lžic
pepř
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Název Množství a jednotka
studená voda 1 litr
ocet 3 dl
balzamikový ocet 1 dl
cukr 4 lžíce
tymián 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 50 min.
Jarča



Postup

Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Zeleninu povaříme v nálevu asi 5 minut. Nálev necháme vychladit.
Plotice nebo cejnky omyjeme, osušíme a sfiletujeme. Filety ryb posypeme soli z obou stran. Každý plátek opepříme a dáme na něj na proužky nakrájenou sterilovanou okurku, kousek cibule a trochu kyselého zelí. Stočíme do roládek, spíchneme párátky, dáme do vhodné misky a zalijeme studeným nálevem. V nálevu je necháme alespoň 3 dny.



 


RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zasypeme paprikou, hladkou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkové zelí

Postup: Kysané červené zelí necháme okapat. V rendlíku na sádle osmažíme nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí roláda s medvědím česnekem

Postup: Z telecí kýty pomocí ostrého nože vytvoříme plát - maso rozřízneme napříč, ale... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurt s jahodami

Postup: Jahody nakrájíme na kousky a smícháme s bílým smetanovým jogurtem. Můžeme... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s ořechy

Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...