3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Zavináče

Název Množství a jednotka
ryby 6 ks
nakládané okurky 4 ks
cibule 2 ks
kyselé zelí 6 lžic
pepř
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Název Množství a jednotka
studená voda 1 litr
ocet 3 dl
balzamikový ocet 1 dl
cukr 4 lžíce
tymián 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 50 min.
Jarča



Postup

Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Zeleninu povaříme v nálevu asi 5 minut. Nálev necháme vychladit.
Plotice nebo cejnky omyjeme, osušíme a sfiletujeme. Filety ryb posypeme soli z obou stran. Každý plátek opepříme a dáme na něj na proužky nakrájenou sterilovanou okurku, kousek cibule a trochu kyselého zelí. Stočíme do roládek, spíchneme párátky, dáme do vhodné misky a zalijeme studeným nálevem. V nálevu je necháme alespoň 3 dny.



 


RECEPTY

Žampióny plněné krůtími játry

Postup: Krůtí játra (nebo kuřecí, je to jedno) nakrájíme na malinké kostičky a opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Karamelové kuličky

Postup: Salko uvaříme ponořené ve vodě dvě hodiny, necháme úplně vychladnout a ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Dort "medvídek"

Postup: Žloutky ušleháme - můžeme vařečkou nebo ve šlehači, postupně za stálého šlehání... zobrazit recept

RECEPTY

Kyselé zelí do skleniček

Postup: Hlávku zelí zbavíme nepěkných listů, rozpůlíme , vyřízneme košťál a nakrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená kapusta

Postup: Kapustu (je úplně jedno, jestli normální nebo kadeřavou - obyčejná je po... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...