4. 8. 2020   |   svátek má Dominik
 

Maminčin jablkový závin 1

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 gramů
prášek do pečiva 1 kus
máslo 120 gramů
cukr mletý 150 gramů
vejce 2 + 1 kusy
Zobrazit všechny ingredience

náplň

Název Množství a jednotka
piškoty 50 gramů
jablka 8 ks
vanilkový cukr 2 kusy
skořice
rozinky
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Na vál prosijeme mouku, přidáme prášek do pečiva, změklé máslo, cukr, vejce a mléko. Mléka podle potřeby můžeme přidat více. Zpracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 2 části a každou vyválíme na placku. Posypeme rozdrcenými piškoty, aby nám jablka moc neprosákla do těsta. Na piškoty nasypeme strouhaná jablka, které posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, nebo skořicovým cukrem a přidáme trochu rozinek namočených v rumu. Stočíme. Kraje zahneme, aby nám nevytekla náplň a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 45 minut.


 


RECEPTY

Bramborové myši s česnekem

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh se žampióny

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 1.

Postup: Rozpustíme si v kastrůlku máslo. Tvaroh s vejci a cukrem smícháme, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostrý kečup s česnekem

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...