13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Fazolová polévka se sušenými švestkami

Název Množství a jednotka
bílé fazole 300 g
sušené švestky 150 g
brambory 3 ks
cibule 1/2 ks
zakysaná smetana 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 12 h.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Fazole večer namočíme a druhý den uvaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme doměkka. Na másle a cibuli připravíme růžovou jíšku, zředíme ji mlékem a přidáme do polévky. Sušené švestky nakrájíme na menší kousky a přidáme současně s jíškou. Zakysanou smetanu rozmícháme s troškou mléka, aby se neudělaly hrudky a vlijeme do polévky. Necháme prohřát, dochutíme solí, případně pár kapkami octa.


 


RECEPTY

Čočka se zeleninou podle Mamuta

Postup: Čočku uvaříme v neosolené vodě s bobkovým listem doměkka. Scedíme, půl hrnku... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Kmínová polévka s vejcem

Postup: Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce.... zobrazit recept

RECEPTY

Králičí čína

Postup: Upečeného králíka obereme a maso nakrájíme na malé kousky. Papriku nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Bouzov

Hotel se nachází na náměstí malebného městečka Bouzov, přímo pod pohádkovým...