17. 8. 2025   |   svátek má Petra
 

Pstruh na bylinkách

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
česnek 6-8 stroužků
tymián
rozmarýn
zázvor mletý
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Pstruhy očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou směrem od ocasu k hlavě, dobře omyjeme a nasolíme. Necháme alespoň hodinu odležet. Ryby osušíme papírovým ubrouskem, potřeme ze všech stran i uvnitř prolisovaným česnekem, okořeníme tymiánem, rozmarýnem, špetkou sušeného zázvoru a pepřem. Dovnitř každé ryby vložíme plátek špeku a osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme s plátkem citrónu, teplou zeleninou a brambory nebo bramborovou kaší.

Teplá zelenina:
Cuketu a mrkev nakrájíme na kostky nebo plátky, orestujeme na trošce olivového oleje, osolíme, přidáme bazalku a podlijeme trochou vody. Podusíme cca 5-7 minut, až se voda odpaří. Přidáme stroužek prolisovaného česneku, promícháme, necháme prohřát a podáváme.


 


RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí sekaná pečeně

Postup: Na přípravu sekané se obvykle doporučuje míchané vepřové s hovězím masem,... zobrazit recept

RECEPTY

Mléčná polévka

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byly... zobrazit recept

RECEPTY

Kuskusoto se zeleninou

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku, cuketu a rajčata na kostičky, cibuli na... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...