Pstruhy očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou směrem od ocasu k hlavě, dobře omyjeme a nasolíme. Necháme alespoň hodinu odležet. Ryby osušíme papírovým ubrouskem, potřeme ze všech stran i uvnitř prolisovaným česnekem, okořeníme tymiánem, rozmarýnem, špetkou sušeného zázvoru a pepřem. Dovnitř každé ryby vložíme plátek špeku a osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme s plátkem citrónu, teplou zeleninou a brambory nebo bramborovou kaší.
Teplá zelenina: Cuketu a mrkev nakrájíme na kostky nebo plátky, orestujeme na trošce olivového oleje, osolíme, přidáme bazalku a podlijeme trochou vody. Podusíme cca 5-7 minut, až se voda odpaří. Přidáme stroužek prolisovaného česneku, promícháme, necháme prohřát a podáváme.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek