3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Zapomenuté heslo › Maminčin jablkový závin 2

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 gramů
prášek do perníku 1 ks
máslo 120 gramů
cukr mletý 150 gramů
vejce 2 + 1 kusy
Zobrazit všechny ingredience

náplň

Název Množství a jednotka
piškoty asi 50 gramů
jablka 8 ks
vanilkový cukr 1 ks
mleté vlašské ořechy
skořice
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. Přidáme změklé máslo cukr, vejce a mléko. Podle potřeby můžeme přidat více. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část vyválíme na placku, kterou posypeme drcenými piškoty, strouhanými jablky, vanilkovým cukrem a skořicí , nebo skořicovým cukrem. a strouhanými ořechy. Zavineme, kraje zahneme dolů a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Záviny potřeme vejcem. Pečeme v troubě asi 45 minut.


 


RECEPTY

"Klobásky" z mletého masa

Postup: Rohlík si namočíme do 1 dl mléka.Slaninou, nakrájenou na plátky, si vyložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí plátky po znojemsku

Postup: Plátky hovězího masa (kýta, roštěnec) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

RECEPTY

"Zalitá" polévka

Postup: Starší, nejlépe okoralý chléb nakrájíme na teninké malé plátečky, v talíři... zobrazit recept

RECEPTY

Indické krůtí kari (curry)

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Červenou papriku, chilli papričku a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...