Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, promícháme a lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme při teplotě 180° dorůžova a necháme vychladnout. Broskve vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtinky a podusíme se dvěmi lžícemi cukru asi 5 minut. Pokud jsou broskve po podušení moc řídké, vmícháme dvě lžičky vanilkového pudingu rozmíchaného v 50cl studené vody a povaříme dvě minuty. Směs rozetřeme na moučník a necháme zchladnout. Z pomerančového džusu, dvou lžic cukru a vanilkového pudingu uvaříme krém, kterým polijeme připravenou buchtu a dáme do lednice ztuhnout.
Tip: Místo pomerančového džusu můžeme použít broskvový.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek