2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Chlebová polévka (Žebrácká)

Název Množství a jednotka
chleba 150 g
sladká smetana 200 ml
kmín 1 lžička
vejce 2 ks
ocet
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Starší chléb pokrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a dáme vařit se solí a kmínem. Vaříme asi 15 minut, až se chléb rozvaří, pak jej propasírujeme nebo pomixujeme. Přilijeme smetanu, dochutíme pepřem a pár kapkami octa a vmícháme rozšlehané vajíčko.

Tip:
Místo sladké smetany použijeme zakysanou smetanu zředěnou 2 dl mléka.


 


RECEPTY

Brokolicové těstoviny

Postup: Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje podle návodu na sáčku.... zobrazit recept

RECEPTY

Houby v tuku

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou. Necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Postup: Rozinky přelijeme horkou vodou nebo rumem a necháme nabobtnat. Kaštanovou mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s tuřínem a batáty

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...