15. 1. 2021   |   svátek má Alice
 

Bílé dušené zelí

Název Množství a jednotka
bílé zelí 600 g
špek 2 plátky
kmín drcený 1 lžička
hladká mouka 1 lžíce
sádlo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, které ještě napříč překrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme litrem studené vody, osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka, až se voda téměř odpaří. Na 1 lžíci sádla a špeku připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studenou vodou a vlijeme do zelí. Dochutíme cukrem - asi 3 lžičky a 3 lžícemi octa.


Další fotografie
 


RECEPTY

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Postup: Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s jemnou pepřovou omáčkou

Postup: Panenku (vepřovou, telecí) nakrájíme na špalíky o délce asi 15 cm. Ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Musaka

Postup: 2 středně velké lilky omyjeme, odkrojíme konce a neoloupané je nakrájíme na 1/2... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s jablky a tvarohem

Postup: Žloutky smícháme s cukrem, přidáme 2 bílé jogurty (po 150 g), 1/2 hrnku mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Singer

Citlivě a vkusně zrekonstruovaný Hotel Singer naleznete v klidné obci Ludvíkov...