21. 6. 2025   |   svátek má Alois
 

Pirohy s houbami a zelím

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 gramů
olej 2 dl
studená voda 2 dl
sůl špetka

náplň

Název Množství a jednotka
houby 100 gramů
kyselé zelí 100 gramů
kmín 1/2 lžičky
bobkový list 2 kusy
majoránka 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience
večeře
Porce: 4
Kuchyně: světová
Příprava: 30 min.
Vaření: 55 min.
Jarča



Postup
Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto, vyválíme a vykrojíme kolečka (asi 9 cm), které naplníme připravenou náplní. Okraje zvlhčíme vodou a přehneme napůl. Okraje stiskneme vidličkou, nebo použijeme formičku na pirožky. Vaříme v osolené vodě 5 - 6 minut.

Náplň:
Sušené houby si namočíme přes noc do vody.
Kyselé zelí a houby překrájíme na drobnější kousky.
Do hrnce dáme kyselé zelí, houby i s vodou. Přidáme kmín, masox, podle potřeby sůl, koření a vaříme 40 minut.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme ji k zelí.


 


RECEPTY

Líčka na žampiónech

Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový koláč

Postup: Těsto:Cukr utřeme se třemi žloutky (jeden žloutek si odložíme stranou do... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

RECEPTY
RECEPTY

Slezská česnekačka se sýrem

Postup: Nakrájíme si na kostičky šunku a krajíčky chleba z předešlého dne. Nastrouháme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...