24. 9. 2021   |   svátek má Jaromír
 

Pirohy s houbami a zelím

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 gramů
olej 2 dl
studená voda 2 dl
sůl špetka

náplň

Název Množství a jednotka
houby 100 gramů
kyselé zelí 100 gramů
kmín 1/2 lžičky
bobkový list 2 kusy
majoránka 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience
večeře
Porce: 4
Kuchyně: světová
Příprava: 30 min.
Vaření: 55 min.
Jarča



Postup
Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto, vyválíme a vykrojíme kolečka (asi 9 cm), které naplníme připravenou náplní. Okraje zvlhčíme vodou a přehneme napůl. Okraje stiskneme vidličkou, nebo použijeme formičku na pirožky. Vaříme v osolené vodě 5 - 6 minut.

Náplň:
Sušené houby si namočíme přes noc do vody.
Kyselé zelí a houby překrájíme na drobnější kousky.
Do hrnce dáme kyselé zelí, houby i s vodou. Přidáme kmín, masox, podle potřeby sůl, koření a vaříme 40 minut.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme ji k zelí.


 


RECEPTY

Rybízový sirup za studena

Postup: Rybíz odstopkujeme, omyjeme, dáme do uzaviratelné nádoby, rybíz trochu... zobrazit recept

RECEPTY
RECEPTY

Rybí polévka

Postup: Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve,... zobrazit recept

RECEPTY

Koprová omáčka

Postup: Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vychladlým vývarem, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...