30. 9. 2022   |   svátek má Jeroným
 

Slovenská cibulová polévka

Název Množství a jednotka
cibule 4 ks
máslo 2 lžíce
krupice 2 lžíce
studená voda 800 ml
masox 1 kostka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova osmažíme. Zasypeme krupicí a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Do polévky rozdrobíme masox, přidáme petrželovou nať, trochu muškátového květu a dochutíme pepřem a soli. Polévku ještě 10 minut povaříme.
Do polévky můžeme ještě přidat rozkvedlané vejce.


 


RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Cibulačka

Postup: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na másle zpěníme cibulku a orestujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurtový dezert s meruňkami

Postup: Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem šleháme nad parou do zhoustnutí. Pak přidáme mleté... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...