27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Tvarohová pomazánka s jablky a česnekem

svačina nebo rychlá
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
suroviny

1 vaničkový tvaroh
2 až 3 jablka - raději nakyslejší
1 ks tavený sýr
2 lžíce majolky
sůl
pepř
česnek - dle chuti - cca 3 stroužky
majoránka - tou nešetřit

Jablka oloupeme a nahrubo nastouháme, přidáme tvaroh, sýr, majolku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a důkladně promícháme.
Mažeme na plátky veky. Kdo chce, může přizobit kousky papriky a syrové okurky, případně plátkem vajíčka nebo i plátečkem suchého salámu- ale není nutné.
Pomazánka chutná i na chleba.


Další fotografie
 


RECEPTY

Stryk - Švestkový bramborák

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapky). Slijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Šuhajky (šuhajdy)

Postup: Ivu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao a promícháme. Rozložíme si... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkovo rybízový koláč

Postup: V míse si utřeme vejce s olejem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku s... zobrazit recept

RECEPTY

Míchaná vajíčka se šunkou

Postup: Šunku (nebo anglickou, špek) nakrájíme nadrobno a na pánvi lehce opečeme na... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...