Název | Množství a jednotka |
---|---|
těstoviny - spirály | 500 g |
anglická slanina | 200 g |
hlíva ústřičná | 250 g |
kapie | 1 ks |
rajčatové pyré | 150 g |
česnek | 2 stroužky |
bazalka | |
sůl | |
pepř | |
chilli | špetka |
olivový olej | |
eidam | 100 g |
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. Na pánvi s troškou oleje osmahneme anglickou slaninu, přidáme na proužky nakrájenou kapii a nakrájenou hlívu, Podlijeme 0,5 dl vody a necháme podusit. Přidáme pasírovaná rajčata nebo protlak, osolíme, okořeníme, přidáme česnek. Pekáček vymažeme olejem a smícháme v něm těstoviny s připravenou směsí, dáme zapéct na půl hodiny do trouby na 180°. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem.
Zdravější varianta:
Místo anglické použijeme 150g kvalitní šunky (Globus, Lidl).
Postup: Cottage sýr smícháme vidličkou se třemi vajíčky, přidáme půl hrnku mletých... zobrazit recept
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na menší kostky. Na sádle opečeme cibuli... zobrazit recept
Postup: Jahody umyjeme, odstraníme stopky, dáme do větší mísy a rozmixujeme. Přidáme... zobrazit recept
Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept
Postup: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do... zobrazit recept
Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek
Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...