2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Tyrolský bramborový salát

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
červená cibule 1 ks
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
bílý vinný ocet 2 lžíce
extra panenský olivový olej 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: rakouská
Příprava: 30 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na kolečka do větší mísy. Já krájím zarputile na kostky, mám v salátu raději kostičky. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na tenké plátky, prsty rozdělíme a přidáme k nakrájeným bramborám. Osolíme, opepříme a promícháme. Vývar smícháme v hrnku s 2 lžícemi vinného octa, lžící olivového oleje a 2 lžícemi francouzské hořčice (s celými hořčičnými semínky). Podle chuti přisolíme a zálivkou zalijeme připravené brambory. Přidáme nasekanou petrželku, zlehka promícháme a necháme vychladit.


 


RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicovo-česneková polévka

Postup: Na másle lehce opražíme dorůžova krupičku, zalijeme vývarem, přidáme očištěnou... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s jablky a tvarohem

Postup: Žloutky smícháme s cukrem, přidáme 2 bílé jogurty (po 150 g), 1/2 hrnku mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Hladká Ančka

Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurtový dezert s malinami

Postup: Do mísy dáme jogurt, půlku šlehačky, 2 lžíce cukru a mascarpone a společně... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...