20. 4. 2024   |   svátek má Marcela
 

Tyrolský bramborový salát

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
červená cibule 1 ks
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
bílý vinný ocet 2 lžíce
extra panenský olivový olej 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: rakouská
Příprava: 30 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na kolečka do větší mísy. Já krájím zarputile na kostky, mám v salátu raději kostičky. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na tenké plátky, prsty rozdělíme a přidáme k nakrájeným bramborám. Osolíme, opepříme a promícháme. Vývar smícháme v hrnku s 2 lžícemi vinného octa, lžící olivového oleje a 2 lžícemi francouzské hořčice (s celými hořčičnými semínky). Podle chuti přisolíme a zálivkou zalijeme připravené brambory. Přidáme nasekanou petrželku, zlehka promícháme a necháme vychladit.


 


RECEPTY

Pečené uzené koleno

Postup: Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka

Postup: Mrkev, bulvový celer, kořenová petržel, hlávková kapusta,to vše nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Postup: Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Dušené telecí maso (Veal stew) v kedlubnách

Postup: Telecí maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej s máslem a... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...