4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Mramorová bábovka

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
moučkový cukr 250 g
máslo 140 g
vejce 3 ks
mléko 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně přidáváme mouku, mléko a ostatní přísady kromě kakaa. Nakonec lehce zabalíme ušlehaný sníh z bílků. Polovinu těsta oddělíme a do druhé poloviny přidáme kakao. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy nalijeme na dno bílé těsto, na něj opatrně nalijeme kakaové těsto a příborovým nožem uděláme do těsta "zářez", aby se těsta jen lehce prolnuly a vytvořily pak v bábovce mramorování. Pečeme při 180° asi 50 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Hotovou bábovku pocukrujeme.


 


RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Olejové koláčky

Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept

RECEPTY

Králík pečený s rajčaty a houbami

Postup: Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená dýně se sýrem

Postup: Menší dýni hokkaido (cca 1kg) umyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme semena... zobrazit recept

RECEPTY

Bylinková marináda

Postup: Do mísy, ve které budeme nakládat maso, nalijeme olej - podle množství... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...