18. 1. 2021   |   svátek má Vladislav
 

Tvarohové koblihy

Název Množství a jednotka
tvaroh 500 g
moučkový cukr 3 lžíce
vejce 2 ks
mléko 50 ml
polohrubá mouka 300 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou. Těsto dobře promícháme a lžící odkrajujeme kousky, které vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme pomalu po obou stranách dozlatova. Usmažené koblihy odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Před podáváním pocukrujeme.


 


RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka z mletého masa

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno, na 1 lžíci sádla osmahneme a zasypeme sladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s jablky a tvarohem

Postup: Žloutky smícháme s cukrem, přidáme 2 bílé jogurty (po 150 g), 1/2 hrnku mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusta zapečená s čedarem

Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...