Dýni hokkaido umyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semena a ostrým velkým nožem ji nakrájíme na kostky. Dáme do hrnce, zalijeme cca 1,5l vývaru nebo vody, osolíme lžičkou soli, přidáme asi 2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru (asi jedna kávová lžička) a vaříme doměkka. Měkkou dýni rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, vrátíme na sporák. Přidáme lžičku kari, kokosové mléko a prohřejeme. Polévku můžeme podávat s krutonky, opečenými dýňovými semínky, nebo jen tak.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek