21. 8. 2025   |   svátek má Johana
 

Květákové placičky

Název Množství a jednotka
květák 1 ks
uzenina 200 g
vejce 1 ks
česnek 3 stroužky
polohrubá mouka 4 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
brambory
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme vajíčko, nadrobno nakrájenou uzeninu (vegetariáni vynechají :-) ), polohrubou mouku, okořeníme majoránkou, pepřem, muškátovým oříškem a utřeným česnekem, případně dosolíme. Zahustíme strouhankou tak, aby šly tvořit placičky. Navlhčenýma rukama tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova. Podáváme s brambory.


 


RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s houbovou omáčkou

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koláč

Postup: Z hladké mouky, 140g moučkového cukru, 170g másla, tří žloutků a špetky... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 2

Postup: Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. ... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová krémová polévka

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...