27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Bílá zelná polévka

Název Množství a jednotka
hlávkové zelí 1/2 hlávky
brambory 3 ks
mléko 1/2 l
hladká mouka 1 lžíce
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme, odstraníme košťál a vrchní listy a nakrájíme na tenké proužky nebo nakrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Obojí dáme do hrnce, zalijeme litrem studené vody, osolíme, přidáme kmín a vaříme doměkka. Pak přidáme záklechtku - lžíci hladké mouky rozmícháme v mléce, vlijeme do polévky a pár minut povaříme. Dolijeme hrnkem mléka, přivedeme k varu, přidáme rozšlehané vajíčko a máslo a už nevaříme. Podle potřeby dochutíme solí.


 


RECEPTY

Špaldoto s cizrnou

Postup: Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječná tlačenka

Postup: Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíky

Postup: Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme, nahoře uděláme důlek. Odměříme si 280... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...