6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Zapomenuté heslo › Zapečená brokolice s uzeným masem a sýrem

Název Množství a jednotka
brokolice 500 g
uzené maso 300 g
vejce 4 ks
mléko 150 ml
polohrubá mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)


Vynikající úprava brokolice.



Postup
Pekáček nebo ohnivzdornou misku vymažeme máslem a pečlivě vysypeme strouhankou. Brokolici opláchneme a rozděláme si ji do pekáčku na růžičky, velmi opatrně osolíme. Posypeme nakrájenou uzeninou - můžeme použít uzené maso, párkový, klobásku, šunku, uzený bůček. Zvlášť si ušleháme vejce s polohrubou moukou, práškem do pečiva, mlékem a podravkou, můžeme mírně osolit (1/2 lžičky). Směs vylijeme na připravenou brokolici, a zakryté pečeme na 180° asi 40 minut. Před dopečením posypeme uzeným eidamem a necháme otevřené zapéct dozlatova. Podáváme s brambory nebo kaší.


Další fotografie
 


RECEPTY

Ossobuco po milánsku

Postup: Plátky ossobuca zaprášíme moukou a ve velkém kastrolu (nebo přímo v pekáči, ve... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí paštika z bůčku

Postup: Vepřový bůček uvaříme do měkka s kořením.Vepřová játra nakrájíme na kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s artyčoky

Postup: Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA