20. 8. 2025   |   svátek má Bernard
 

Pangasius s citronovou trávou

Název Množství a jednotka
pangasius 4 ks
brambory 600 g
citronová tráva 1 lžička
tymián 1 lžička
pepř čtyř barev
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného pekáčku, mírně je osolíme. Zmrazeného pangasia vytáhneme z mrazáku alespoň hodinku předem, necháme jej povolit, aby v něm nebylo tolik zmrzlé vody, pak jej osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a položíme nahoru na brambory. Rybu i brambory okořeníme tymiánem a citronovou trávou a v předehřáté troubě na 180° pečeme odkryté cca 40 - 45 min.


Další fotografie
 


RECEPTY

Krkovička na kapustičkách

Postup: Vepřovou krkovičku prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Jíška

Postup: Tak se dáme do přípravy jíšky (nebo zásmažky, je to to samé). Fakt to není nic... zobrazit recept

RECEPTY

Okurky podle babičky Aničky

Postup: Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharská pomazánka

Postup: Maso z rybí konzervy dáme do misky a vidličkou rozmačkáme na malé kousky. K... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharská pomazánka

Postup: Maso z rybí konzervy dáme do misky a vidličkou rozmačkáme na malé kousky. K... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...