Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým nožem nebo 2-3x pomeleme. Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, hořčicí, pár kapkami worcestrové omáčky, přidáme lžičku kečupu, půl lžičky sladké papriky, jemně osolíme (každý si přisolí po svém), opepříme a lehce promícháme, moc maso nemačkáme. Vytvarujeme bochánek, do kterého uděláme důlek a do něj vyklepneme žloutek. Necháme vychladit, před podáváním smícháme a servírujeme s nakrájenou cibulkou, hořčicí, kapary, aby si každý mohl dochutit podle sebe. Mažeme na počesnekované topinky.
Někdo tatarák nemíchá a všechny suroviny připraví zvlášť do mističek, aby si každý mohl tatarák dochutit sám tak, jak mu to chutná.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek