25. 6. 2022   |   svátek má Ivan
 

Okurková omáčka

Název Množství a jednotka
maso vepřové libové 2 plátky
cibule 1 menší ks
sůl dle potřeb
pepř dle potřeb
kyselé okurky 1/2 skleničky
Zobrazit všechny ingredience

hlavní jídlo na oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Plátky masa,(vepřové kotety, ale může být i z kýty, nebo kuřecí) naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Rozpálíme kastrol a plátky v něm na tuku (někdo olej, může být třeba i sádlo) opečeme hezky do červena. Opečené vyndáme, a na tuku zpěníme cibuli, po chvíli přidáme přibližně polovinu množství nakrájených kyselých okurek a ještě chvíli společně restujeme. Následně zasypeme cca dvěma čajovými lžičkami hladké mouky kteroutaké necháme "zasmažit". Přichyceniny na dně kastrola se nemusíme děsit, po zalití vodou se odvaří (pozor na opaření se).
Když už je mouka tak akorát zasmahlá, zalijeme troškou horké vody,důkladně promícháme s odvařeninou a následně přilijeme lák z nakládaných kyselých okurek (dle vlastní chuti - jinak vodu), přidáme zbylé pokrájené okurky, vrátíme plátky masa a společně dusíme do měkka. Podléváme dle požadované hustoty omáčky.
Nejlépe chutná s rýží.


Další fotografie
 


RECEPTY

Gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty

Postup: Uvaříme noky. Listový špenát podusíme na másle. Do vymaštěného pekáčku dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková omáčka s uzeným masem

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

RECEPTY

Jemná rybí polévka z tresky

Postup: Filé z tresky necháme povolit, zalijeme litrem studené vody, přidáme nové... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené brambory s mletým bůčkem

Postup: - uvařit a oloupat brambory- osmahnout cibuli- semlít a osmahnout maso-... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...