20. 1. 2021   |   svátek má Ilona
 

Perníkový betlém a svícínky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 750 gramů
cukr mletý 300 gramů
kakao 1 - 2 lžíce
med 200 gramů
vejce 3 + 1 kusy
Zobrazit všechny ingredience

bílková poleva

Název Množství a jednotka
bílek 1 kus
citrónová šťáva 1/2 lžičky
cukr mletý 150 gramů
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
V hrnci rozpustíme 1 lžíci tuku a vody a přidáme med. Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, koření a přilijeme vychladlou směs. Zpracujeme těsto, dáme do ledničky a druhý den vykrajujeme různé tvary. U svícínků nezapomeneme vykrojit otvor pro svíčku.Vykrájené tvary propícháme špendlíkem , aby se nenafoukly a potřeme rozšlehaným celým vejcem. Upečené tvary zdobíme bílkovou polevou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Trojhránky z Margotky

Postup: Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu Margot. K ní přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Okurková omáčka

Postup: Plátky masa,(vepřové kotety, ale může být i z kýty, nebo kuřecí) naklepeme, z... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové plecko na leču a fazolích

Postup: Na oleji a másle osmahneme 3 cibule. Poté přidáme nakrájené plecko na kostky a... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské rizoto

Postup: Nejprve uvaříme rýži - velmi dobrá do rizota je rýže Arborio, ale může být i... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna s medovou kůrkou

Postup: Stehna omyjeme, osolíme, okořeníme Adamovými žebry. Podlijeme 1 dl horké vody a... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...