28. 10. 2021   |   svátek má Den vzniku samostatného...
 

Perníkový betlém a svícínky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 750 gramů
cukr mletý 300 gramů
kakao 1 - 2 lžíce
med 200 gramů
vejce 3 + 1 kusy
Zobrazit všechny ingredience

bílková poleva

Název Množství a jednotka
bílek 1 kus
citrónová šťáva 1/2 lžičky
cukr mletý 150 gramů
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
V hrnci rozpustíme 1 lžíci tuku a vody a přidáme med. Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, koření a přilijeme vychladlou směs. Zpracujeme těsto, dáme do ledničky a druhý den vykrajujeme různé tvary. U svícínků nezapomeneme vykrojit otvor pro svíčku.Vykrájené tvary propícháme špendlíkem , aby se nenafoukly a potřeme rozšlehaným celým vejcem. Upečené tvary zdobíme bílkovou polevou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Celerový salát s uzeným lososem

Postup: Polovinu středně velkého celeru a 2 menší jablka oloupeme a nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s hříbky

Postup: Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...