21. 6. 2024   |   svátek má Alois
 

Brambory pečené ve slupce

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
pečící papír
máslo
sůl

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 05 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Vybereme nepoškozené brambory. Neloupeme je. Pečlivě omyjeme, osušíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě asi 35 - 40 minut. Pak bramboru rozpůlíme, posypeme solí a omastíme máslem.


 


RECEPTY

Závin se zelím

Postup: Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené vepřové koleno na černém pivu

Postup: Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvový dort

Postup: Mrkev očistíme a nastrouháme na nejjemnějším struhadle (hvězdičky) nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na jablkách po staročesku

Postup: Kuřecí stehna osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Česnek oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosová roláda

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...