3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Brambory pečené ve slupce

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
pečící papír
máslo
sůl

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 05 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Vybereme nepoškozené brambory. Neloupeme je. Pečlivě omyjeme, osušíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě asi 35 - 40 minut. Pak bramboru rozpůlíme, posypeme solí a omastíme máslem.


 


RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém

Postup: Máslo si vytáhneme s dostatečným předstihem, potřebujeme jej změklé. Vejce s... zobrazit recept

RECEPTY

Želatinové bábovičky

Postup: Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si... zobrazit recept

RECEPTY

Vejmrda (jablečný křen)

Postup: Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme najemno.... zobrazit recept

RECEPTY

Punč

Postup: Do vhodné láhve nalijeme rum, přidáme 4 hřebíčky, kousek celé skořice,... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...